Underläkare vägrade skriva journaler

HALLAND: En vikarierande underläkare på psykiatriska öppenvården vägrade skriva journaler. Det upptäcktes först efter att 110 patienter hade avlagt besök. Läkaren fick sparken, men turerna omkring ”hur detta kunde hända” snurrar nu runt i verksamheten. Personalen antar att det inte har inneburit någon skada för någon patient. Frågan är om detta överensstämmer med sanningen. Som bekant skriver läkare ut medicin vilken kan vara högst olämplig och rent av farlig.

Man har dock vidtagit åtgärden att anmäla det hela som ett felsteg som hotar patientsäkerheten. När man säger att man inte tror att någon lidit skada, så är detta också ett brott mot patientsäkerheten. Det olämpliga i att ha underläkare inom specialistvården existerar på alla nivåer inom vården. När en patient får betala 350 kr för att träffa en specialist, så är det i princip rena lurendrejeriet att låta denne träffa en underläkare (alltså en AT-läkare som ännu inte är klar med utbildningen).

De oerhörda risker som dagens sjukvård utsätter patienterna för borde anmälas till en högre förvaltande instans. Någon av de 500 myndigheterna i Sverige borde kunna ta tag i detta. Folkhälsoinstitutet är en gammal kvarleva från 30-talet och Socialstyrelsen verkar mest syssla med meningslösheter där man kommer med pekpinnar hur folket ska paketera gamla uttjänta mediciner och sådant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s