Om denna blog

Denna blog är ett helt obundet och ideellt projekt med ett enda syfte: Att belysa hur den svenska sjukvården fungerar anno 2013.

Jag som har startat upp denna vill skapa ett upprop, en proteststorm mot att svenska politiker låter sjukvården förfalla i en tid då antalet gamla nu är 2 miljoner. För den arbetande befolkningen kommer lösningen att bli privata sjukförsäkringar för att kunna få vård i tid. Men våra gamla, som har slitit ut sig för att bygga upp vårt land, de ligger och ruttnar på undermåliga äldreboenden som saknar läkare. De anhöriga har ingen som helst talan, ingen kan ställas som ansvarig.

Slutenvården är idag inte längre patientsäker. Det finns läkare som anonymt går ut och berättar att de inte skulle tänka sig att placera någon anhörig på sitt sjukhus. Ständiga sparbeting på hundratals miljoner kronor har skapat spöklika miljöer efter avdelningar som har lagts ner, en efter en. Patienter får gå hem samma dag som de har opererats och förväntas vara i jobb dagen efter.

Personal som inte ens har tid att gå på toaletten, än mindre äta. Rena slavskift, omänskligt och cyniskt utformade för att klämma fram det sista minsta uns av energi ur var och en. Detta till urusla löner. Att ”stupa på sin post” har fått en ny innebörd.

Det är beundransvärt att så många unga ändå väljer vårdyrket. Och det borde vara ett bra val. Att vårda, stödja och finnas till för andra människor är den största av dygder. Men som bekant; det är ju inte dygderna man blir rik av. Åtminstone inte ekonomiskt.

Man brukar hävda att ett betyg på ett samhälles  människosyn kan mätas i termer av behandling och omsorg om de gamla, de sjuka och de handikappade.  I detta fall så är det väl snarare statens och kommunernas människosyn vi talar om. För ‘samhället’ – det är ju vi. Du och jag. Om vi börjar med oss själva för att en förändring ska komma till stånd, då kommer ringarna att spridas över vattnet…

Så för att göra skillnad, börja gärna här.

___________________________________________________________________________________________

Att bloggen är anonymt utformad beror på att jag inte vill riskera att drabbas av några sanktioner genom det som jag kommer att avslöja här. Detsamma gäller naturligtvis alla som postar inlägg här. Jag kommer inte heller att veta vilka ni är om ni inte absolut vill det.

Grand Mal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s